147
Υλικά
- γαρίδες 1 κιλ
- ηλιέλαιο 1 φλιτζανάκι
- σπορέλαιο 1 φλιτζανάκι
- γάλα καρύδας 250 ml
- ντομάτα 1 τμχ
- μήλα 1 τμχ
- κάρυ 2 κγ
- κουρκουμάς 1 κγ
- λεμόνι 0.5 τμχ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- κορν φλάουρ 1 κγ
- λεμόνι 0.5 τμχ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- τζίντζερ -
- σκόρδο σε σκόνη -
- κρεμμύδι σε σκόνη -
Η δική μου συνεισφορά στις μέρες της νηστείας, θέλησα να έχει έναν πιο …. εξωτικό χαρακτήρα!!Εάν σας αρέσει η ινδική κουζίνα και το άρωμα του κάρυ, θα λατρέψετε το συγκεκριμένο φαγάκι.Γαρίδες μαγειρεμένες σε γάλα καρύδας, με κάρυ, τζίντζερ και τούρμερικ να δίνουν τα δικά τους αρώματα, με μια υπέροχα δεμένη και μελωμένη σαλτσούλα με κομματάκια μήλου και από δίπλα ένα κάτασπρο ρυζάκι. Το λατρέψαμε αυτό το φαγάκι!!! Κάποια στιγμή θα το δοκιμάσω και με κοτόπουλο, αν και πιστεύω ότι η σάλτσα αυτή ταίριαξε ιδανικά με τις γαρίδες. Πάμε να το φτιάξουμε και παρέα! Θα χρειαστούμε:1 κιλό γαρίδες αρκετά
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com