47
Υλικά
- γλυκοπατάτα 6 τμχ
- κιμάς 400 γρ
- μανιτάρια 500 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- πράσα 1 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- ζωμός κρέατος 150 ml
- ζωμός λαχανικών 150 ml
- μπράντυ 80 ml
- κονιάκ 80 ml
- μείγμα μπαχαρικών 1 κγ
- ελαιόλαδο 4 κσ
- σταφίδες μαύρες 1 κσ
- κουκουνάρι 1 κσ
- γραβιέρα 150 γρ
- τσένταρ 100 γρ
- κόλιανδρο 2 κσ
Η συνταγή για γεμιστές γλυκοπατάτες με κιμά και μανιτάρια με έναν σχεδόν ανορθόδοξο τρόπο θυμίζει τόσο πολύ Χριστούγεννα μάλλον χάρη στο garam masala!
Δεν μπορώ να πω λοιπόν ότι αυτή είναι μια Χριστουγεννιάτικη συνταγή όμως το “πάντρεμα” των υλικών θα σου γεμίσει τον ουρανίσκο με γιορτινές γεύσεις.
Άλλωστε όλοι συμφωνούμε πως η γεύση των Χριστουγέννων είναι τα ζεστά μπαχαρικά δηλαδή τα συστατικά του λατρεμένου garam masala.
Τα μείγματα από μπαχαρικά είναι μαγεία, μεταμορφώνουν και προσδίδουν αυτόν, το εξαιρετικά γιορτινό τόνο που όλοι θέλουμε στα τραπέζια μας, πάντα με μέτρο!
Από την άλλη, οι γλυκοπατάτες είναι ένα ακόμη “στοιχείο”.
Και μόνο με το λαμπερό πορτοκαλί χρώμα και τη γλυκύτητά τους, δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις για μια γιορτή στο πιάτο!
Διάβασε τη συνταγή στο funkycook.gr