62
Υλικά
- σαρδέλες 1 κιλ
- ψωμί 150 γρ
- φρυγανιά 150 γρ
- παρμεζάνα 50 γρ
- αυγά 3 τμχ
- μαϊντανός 0.5 ματσ.
- σκόρδο 1 σκελ
- αντσούγιες 2 τμχ
- σταφίδες 30 γρ
- κουκουνάρι 30 γρ
Στα χωριά μας την λένε συκαλ(λ)ίδα, ή και συκοφάγο ή συκά. Σε εκείνα της Κύπρου, αμπελοπούλλιν. . Η θανάτωση ή το κυνήγι και η κατοχή του, όπως και η κατανάλωση αμπελοπουλιών απαγορεύονται. Και αυτό γιατί τα τσάκιζαν (και τα τσακίζουν, απ’ ότι ξέρω), λόγω της μεγάλης νοστιμιάς τους, είτε βραστά στο λίπος τους, είτε ξιδάτα. Εκλεκτό πιάτο, συνεπώς ιδιαίτερα ακριβό, άρα για τους πιο “βασταγμένους”. Και τί σχέση έχουν τα πουλάκια αυτά με ένα πιάτο σαρδέλες;
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagespareas.gr