by admin

Γεμιστές σαρδέλες “αμπελοπούλλιν”

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Υλικά

Στα χωριά μας την λένε συκαλ(λ)ίδα, ή και συκοφάγο ή συκά. Σε εκείνα της Κύπρου, αμπελοπούλλιν. . Η θανάτωση ή το κυνήγι και η κατοχή του, όπως και η κατανάλωση αμπελοπουλιών απαγορεύονται. Και αυτό γιατί τα τσάκιζαν (και τα τσακίζουν, απ’ ότι ξέρω), λόγω της μεγάλης νοστιμιάς τους, είτε βραστά στο λίπος τους, είτε ξιδάτα. Εκλεκτό πιάτο, συνεπώς ιδιαίτερα ακριβό, άρα για τους πιο “βασταγμένους”. Και τί σχέση έχουν τα πουλάκια αυτά με ένα πιάτο σαρδέλες;
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagespareas.gr
Κατηγορία: Ψάρια
Περισσότερες συνταγές: σαρδέλες, σαρδέλες γεμιστές

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το www.sintagespareas.gr