83
Υλικά
- μαργαρίνη με βούτυρο 200 γρ
- ζάχαρη άχνη 200 γρ
- αυγά 2 τμχ
- κρέμα γάλακτος 200 γρ
- λεμόνι 1 τμχ
- κάρδαμο 1 κγ
- μοσχοκάρυδο 1 κγ
- σταφίδες μαύρες 200 γρ
- σταφίδες 250 γρ
- αμύγδαλα 150 γρ
- κόντιτα 100 γρ
- ρούμι 50 γρ
- κονιάκ 50 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 550 γρ
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- βούτυρο 50 γρ
- ζάχαρη 50 γρ
- ζάχαρη άχνη 50 γρ
Υλικά για 2 stollen: 200 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο 200 γρ. άχνη ζάχαρη 2 αυγά 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 1 λεμόνι, το ξύσμα του 1 κ.γ. κάρδαμο 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο 200 γρ. σταφίδες μαύρες και ξανθές 250 γρ. σταφίδες ξανθές 150 γρ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα 100 γρ. πορτοκάλι γλασέ ή κόντιτα 50 γρ. ρούμι μαύρο ή κονιάκ 550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ Επιφάνεια: 50 γρ. βούτυρο λιωμένο 50 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική για πασπάλισμα 50 γρ. άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Διάβασε τη συνταγή στο www.easykuzina.gr