97
Υλικά
- αγγουράκι 1 τμχ
- γιαούρτι 210 γρ
- χυμός λεμονιού 2 κσ
- ξύδι 2 κγ
- αλάτι 1 κγ
- άνηθος 1 κσ
- φέτα 60 γρ
- σκόρδο 1 σκελ
- στραγγιστό γιαούρτι 150 γρ
- αλεύρι 300 γρ
- ανθρακούχο νερό 6 κσ
- μαγιά ξερή 3 κγ
- ζάχαρη 2 κγ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- σουσάμι 2 κσ
- μαύρο σουσάμι 1 κσ
- αλάτι 0.5 κγ
Γεύση στο maximum!!! Για τις πίτες.Ανακατεύουμε τη μαγιά μαζί με το ανθρακούχο νερό,τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το λάδι. Σιγά – σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και φτιάχνουμε μια εύπλαστη ζύμη. Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσάμι και το μαύρο σουσάμι. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας, χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 – 6 μέρη.Ανοίγουμε μακρόστενες πίτες με την βοήθεια ενός πλάστη. Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ψήνουμε και από τις δύο πλευρές τις πίτες. Η συνταγή μόνο για τις πιτούλες είναι από το “Σεφ στον αέρα”.
Διάβασε τη συνταγή στο magyreuontas.blogspot.com