Γίγαντες πλακί στο φούρνο (κλασικοί ή με σύγλινο ή με απάκι) : ο γρήγορος τρόπος

by admin

Γίγαντες πλακί στο φούρνο (κλασικοί ή με σύγλινο ή με απάκι) : ο γρήγορος τρόπος

No ratings yet

 (0)

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Αγαπημένο , κλασικό ελληνικό  πιάτο, παντός καιρού! Ακόμη κι εκείνοι που δεν είναι «των οσπρίων», δεν θα έλεγαν όχι σε ένα πιάτο καλομαγειρεμένους  γίγαντες. Μάλιστα είναι από τα όσπρια που τρώγονται χειμώνα-καλοκαίρι. Πόσες φορές δεν έχουμε απολαύσει με το καλοκαιρινό μας ουζάκι γίγαντες. Ακόμη και ουζερί  παραθαλάσσια περιλαμβάνουν το πιάτο στο μενού τους. Ίσως επειδή ο καλύτερος τρόπος μαγειρέματος είναι πλακί στο φούρνο και όχι σούπα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πιάτο με σφικτή σάλτσα που μπορούμε να σερβίρουμε  ακόμη και με πιρούνι. Απαραίτητα υλικά για κάθε  πλακί –άρα και για τους γίγαντες- είναι τα κρεμμύδια, το σκόρδο κι ο μαϊντανός (όχι το σέλινο) και το πιπέρι....

Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com

Κατηγορία: Όσπρια
Περισσότερες συνταγές: γίγαντες πλακί, γίγαντες στο φούρνο

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Search

Generic filters

Σχετικές συνταγές

Search

Generic filters

Άλλες συνταγές από το cretangastronomy.blogspot.com