166
Υλικά
- ζύμη σφολιάτας 2 φύλλα
- πλευρώτους 1 κιλ
- portobello 1 κιλ
- μανιτάρια πορτσίνι 50 γρ
- κρεμμύδια 0.5 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- εστραγκόν 1 κσ
- τρούφα 1 κσ
- λάδι τρούφας 1 κσ
- κονιάκ 1 σφην
- βούτυρο αγελάδος 30 γρ
- κρέμα γάλακτος 100 γρ
- μαϊντανός 2 κσ
- αλεύρι 1 κσ
- αυγά 1 τμχ
Μια πίτα με άγρια μανιτάρια και φύλλο σφολιάτας, που στα Γαλλικά ονομάζεται “ τούρτα του δάσους” (tourte forestière) που με συγκίνησε πραγματικά και γι’ αυτό θα τη μοιραστώ μαζί σας σήμερα, μιας και θεωρώ πως θα λάμψει σε όποιο τραπέζι και να κάνετε αυτές τις ημέρες. Δυσκολία πραγματική η πίτα αυτή δεν έχει:σφολιάτα βρίσκει κανείς έτοιμη σε μεγάλη ποικιλία, μανιτάρια επίσης, ενώ άγρια μανιτάρια υπάρχουν σε αποξηραμένη μορφή αρκετά, ελληνικά και μη.
Διάβασε τη συνταγή στο foodjunkie.eu