76
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 1 κιλ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- ρύζι καρολίνα 0.75 φλ
- μαϊντανός 3 κσ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- αυγά 1 τμχ
- ζωμός κρέατος 2 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- καρότο 3 τμχ
- ντομάτα 1 τμχ
- σέλινο 0.5 ματσ.
- ελαιόλαδο 0.25 φλ
- αυγά 2 τμχ
- λεμόνι 2 τμχ
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο (της Μίκας)
Από τις πιο νόστιμες και αγαπημένες σουπίτσες, μικρών και μεγάλων. Ότι πρέπει για τις μέρες του χειμώνα.
Υλικά για τα γιουβαρλάκια
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
3/4 φλ. ρύζι καρολίνα
3 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 αυγό
αλάτι - πιπέρι
λίγο αλεύρι
Υλικά για το ζωμό
2 κύβους ζωμό κρέατος
1 κρεμμύδι ξερό ολόκληρο
3 καρότα σε ροδέλες
1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
1/2 ματσάκι σέλινο
1/4 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
Αυγολέμονο
2 αυγά φρέσκα
χυμός από 2 λεμόνια
Διάβασε τη συνταγή στο kouzinomageiremata.blogspot.com