191
Στη δικιά μου μαγειρική λογική, τα γιουβαρλάκια, οι ντολμάδες με κιμά κάθε είδους (λαχανοντολμάδες, κρεμμυδοντολμάδες ή ντολμάδες με αμπελόφυλλο) και τα κολοκυθάκια γεμιστά, μοιράζονται ακριβώς την ίδια βασική συνταγή γιατί έχουν ανάγκη απ’ τις ίδιες γευστικές ισορροπίες. Το πρώτο και κύριο είναι ο κιμάς που επιλέγουμε. Εν αντιθέσει με μπιφτέκια ή κεφτέδες όπου θελουμε τον κιμά να έχει λίπος λόγω ψησίματος και τηγανίσματος αντίστοιχα, εδώ, που η μαγειρική μέθοδος είναι το βράσιμο, μας οδηγεί σε κιμά από ένα κομμάτι αποκλειστικά μοσχαρίσιου κρέατος, που είναι τρυφερό αλλά έχει σχετικά λίγο λίπος, όπως το κιλότο ή το καπάκι.
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr