by admin

Γιουβέτσι με κεφτεδάκια από πρόβειο κιμά

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Το γιουβέτσι αυτό δημιουργήθηκε μέσα από την ανάγκη να φτιάξω ένα δυνατό Κυριακάτικο φαγητό που να διαφέρει από τα συνηθισμένα. Η επιλογή του κιμά ήταν μονόδρομος. Μόνο η προβατίνα σου δίνει τέτοιες εντάσεις και προσφέρει μοναδική απόλαυση, τουλάχιστον στους λάτρεις της. Τα μπαχαρικά που μπορεί να ακούγονται αρκετά ταιριάζουν ένα προς ένα με τον πρόβειο κιμά και όλα μαζί ζυμωμένα μαζί του, δίνουν την ψευδαίσθηση οτι τρως κεμπάπ.

Το γιουβέτσι αυτό, ολοκληρώνεται στην κατσαρόλα όπως ακριβώς ένα κριθαρότο. Έτσι γίνεται ζουμερό και κρεμώδες, χωρίς τον κίνδυνο να στεγνώσει παραπάνω απ ότι πρέπει. Τέλος, η επιλογή του τυριού που έκανα δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από ένα πρόβειο κεφαλοτύρι, το οποίο δένει άψογα με τον κιμά. Το αγαπημένο μου είναι της Ελασσόνας και αυτό χρησιμοποιώ στις περισσότερες συνταγές που απαιτούν αυτό το είδος τυριού.

Διάβασε τη συνταγή στο laxtaristessyntages.blogspot.com
Περισσότερες συνταγές: γιουβέτσι, κεφτέδες

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το laxtaristessyntages.blogspot.com