13
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 500 γρ
- σκόρδο 3 σκελ
- κύμινο 0.5 κγ
- ψωμί 120 γρ
- κόκκινο κρασί 120 ml
- ελαιόλαδο 20 ml
- ελαιόλαδο 30 ml
- σάλτσα ντομάτας 500 γρ
- ελαιόλαδο 30 ml
- βούτυρο 1 κγ
- κρασί 100 ml
- ζάχαρη 1 κγ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- μπαχάρι 5 κόκκοι
- χυλοπιτάκι 250 γρ
- ζωμός κρέατος 400 γρ
- ανθότυρο 100 γρ
Γιουβέτσι με σουτζουκάκια, χυλοπιτάκι και ξερό ανθότυρο, μια συνταγή για γιουβέτσι αλλιώτικη αλλά πάντα αγαπητή! Η συνταγή για αυθεντικά σμυρναϊκά σουτζουκάκια, που από το 2013 υπάρχει στο blog, είναι από τις πιο πολυδιαβασμένες, το ίδιο και η συνταγή μπατζίνα παραδοσιακή που έχει υπερλατρευτεί! Όπως και το γιουβέτσι με χταπόδι, συνταγή εδώ για το μεθαυριανό σαρακοστιανό τραπέζι! Τέλος τα σουτζουκάκια είναι τέλεια αν βάλεις μισό μοσχαρίσιο και μισό αρνίσιο κιμά, εγγύηση! Το χυλοπιτάκι που χρησιμοποίησα είναι σπιτικό, εξίσου ταιριάζουν και άλλα μικρά ζυμαρικά τα πέτουρα, το κοφτό μακαρονάκι, το κλασικό κριθαράκι και το ρυζάκι.
Διάβασε τη συνταγή στο funkycook.gr