78
Υλικά
- ντομάτα 600 γρ
- αγγούρι 1 τμχ
- κρεμμύδια 0.5 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- ψωμί 100 γρ
- πιπεριές πράσινες 2 τμχ
- ελαιόλαδο 1 φλιτζανάκι
- λευκό ξύδι 1 φλιτζανάκι
- πάπρικα 0.5 κγ
- κύμινο 1 πρέζα/ες
Το γκαθπάτσο ε ίναι μάλλον η δημοφ έστερη συνταγή της ισπανικής κουζίνας, αλλά σίγουρα και μία από τις πιό αρχαίες παρασκευές. Η συνταγή που έχει επικρατήσει παγκοσμίως σήμερα, είναι αυτή της Κόρντομπα, και γενικά της ευρύτερης περιοχής της Ανδαλουσίας, γι' αυτ ό και συνοδεύεται από τον προσδιορισμό andaluz, με πρωταγωνιστή την ντομάτα και τα καλοκαιρινά λαχανικά. Το gazpacho andaluz περιέχει ντομάτα, αγγούρι, πιπεριά, κρεμμύδι, σκόρδο, μπαγιάτικο ψωμί, ελαιόλαδο, ξύδι και αλάτι.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com