Υλικά
- κινόα 100 γρ
- διογκωμένο ρύζι 75 γρ
- καρύδια 70 γρ
- αμύγδαλα 70 γρ
- σταφίδες 70 γρ
- ξερά σύκα 70 γρ
- ξερά βερίκοκα 70 γρ
- τζίντζερ 1.5 κγ
- κανέλα 1 κγ
- βούτυρο 125 γρ
- πετιμέζι 100 γρ
- καστανή ζάχαρη 100 γρ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- φυστικοβούτυρο 100 γρ
Τούτη η γκρανόλα, εκτός από το κινόα και το ρύζι, περιέχει καρύδια και αμύγδαλα, σταφίδες, αποξηραμένα βερίκοκα και σύκα, και όλα δένουν με ένα σιρόπι φτιαγμένο με πετιμέζι, μαλακιά καστανή ζάχαρη και φυστικοβούτυρο, ενώ το τζίντζερ και η κανέλα της προσδίδουν άρωμα και επιπλέον γεύση.
Διάβασε τη συνταγή στο greekmylittleexpatkitchen.blogspot.com