by admin

Γλυκό του Κουταλιού Σύκο (χωρίς Γαλαζόπετρα)

1 from 1 vote

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Γλυκό του Κουταλιού Σύκο, χωρίς Γαλαζόπετρα με σιρόπι αρωματισμένο με μαύρο τσάι και κάρδαμο (κακουλέ).

Τα μπαχαρικά (βανίλια, κανέλα, κάρδαμο, γαρίφαλο) και το μαύρο τσάι δίνουν σε αυτό το παραδοσιακό γλυκό συκαλάκι των γιαγιάδων μας νέα διάσταση γεύσης χωρίς να χρειάζονται χημικά για την παρασκευή του.

Παραδοσιακή συνταγή με παραλλαγή
Ουσιαστικά οι αλλαγές σε αυτή τη συνταγή είναι δύο:

Παραλείπουμε τον Θειικό χαλκό ( γαλαζόπετρα) που μόνο έντονο χρώμα και τραγανότητα προσδίδει στο γλυκό. Σου δίνω ωστόσο ένα μυστικό για να διατηρήσουν το χρώμα τους κατά τον πρώτο βρασμό.
Προσθήκη τσαγιού και κάρδαμου που δίνουν μια γήινη γεύση στο γλυκό. Μειώνουν τη γλυκύτητα (παρά την ποσότητα ζάχαρης) και δίνουν μια ελαφριά γκουρμέ “τσαγιένια γεύση” και μπόλικο άρωμα στο σιρόπι! Εάν σου αρέσει παραδοσιακά η γεύση του σύκου που έχεις συνηθίσει από τη γιαγιά σου παρέλειψε τα, και θα έχεις ακριβώς τη συνταγή της γιαγιάς.

Διάβασε τη συνταγή στο kserotiefages.gr
Περισσότερες συνταγές: συκαλάκι γλυκό

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το kserotiefages.gr