42
Υλικά
- αυγά 2 τμχ
- μαγιά ξερή 1 φακ
- ζάχαρη 1 κσ
- γάλα 250 ml
- λάδι 100 ml
- βανίλια 2 τμχ
- ζάχαρη 3 κσ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 550 γρ
- σταγόνες σοκολάτας 100 γρ
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε το λάδι, τα ασπράδια, τις βανίλιες και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε 3 κουταλιές ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε. Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη. Την τοποθετούμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 40 λεπτά, στους 50 βαθμούς στο φούρνο να ξεκουραστεί.
Διάβασε τη συνταγή στο foodaholics.gr