19
Υλικά
- φύλλο κρούστας 1 πκτ
- πουρές κολοκύθας 400 γρ
- καστανή ζάχαρη 200 γρ
- φυτικό γάλα 150 ml
- ηλιέλαιο 100 ml
- κορν φλάουρ 1 κσ
- κανέλα 1 κγ
- γαρύφαλλο 0.5 κγ
- μοσχοκάρυδο 0.25 κγ
- ζάχαρη 250 γρ
Υπάρχει ένα γλυκάκι σιροπιαστό κι αγαπημένο που ακούει στο όχι και τόσο κομψό όνομα “πατσαβουρόπιτα”. Για την παρασκευή του φτιάχνουμε έναν χυλό μέσα στον οποίο σκίζουμε φύλλα κρούστας (εξού και το όνομα), συνήθως αρωματίζουμε με πορτοκάλι κι αφού ψηθεί στον φούρνο, ρίχνουμε και το σιροπάκι από πάνω και βουαλά! Αυτό το υπέροχο, πανεύκολο γλυκάκι πριν αρκετό καιρό σκέφτηκα να το φτιάξω στην vegan εκδοχή του! Ναι, ναι! Χωρίς αυγά και γιαούρτι! Αποφάσισα λοιπόν να χρησιμοποιήσω την αγαπημένη μου κολοκύθα για να αντικαταστήσω τα αυγά και το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Ήταν φανταστική η πιτούλα και τα μπαχαρικά που σας προτείνω ταίριαξαν γάντι! Αυτή η γλυκιά vegan κολοκυθόπιτα είναι ένα γλυκάκι επίσημο που άνετα το προσφέρετε σε γιορτές
Διάβασε τη συνταγή στο theveggiesisters.gr