81
Υλικά
- ροδοπέταλα 300 γρ
- ξυνό 1 κσ
- ζάχαρη 1200 γρ
- χυμός λεμονιού 200 ml
Η μεγάλη ποσότητα του λεμονιού είναι απαραίτητη για τη διατήρηση του χρώματος και για να μην ζαχαρώσει το γλυκό. Η προεργασία με με το ξινό επίσης βοηθάει στη διατήρηση του χρώματος, μπορείτε να την παραλείψετε αρκεί να προσθέσετε την προτεινόμενη ποσότητα λεμονιού. Θα παρατηρήσετε ότι η ζάχαρη είναι τετραπλάσια του βάρους των ροδοπέταλων, είναι απαραίτητη όμως, βρήκα αναφορές και για πενταπλάσια ποσότητα.
Διάβασε τη συνταγή στο www.asproylas.gr