199
Υλικά
- φαγόπυρο 500 γρ
- φουντούκι 125 γρ
- λιναρόσπορος 50 γρ
- σουσάμι 50 γρ
- κολοκυθόσποροι 50 γρ
- κεχρί 50 γρ
- σιρόπι αγαύης 20 ml
- ελαιόλαδο 50 ml
- καρυδέλαιο 100 γρ
- εκχύλισμα βανίλιας 1.5 κγ
- κανέλα 0.5 κγ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- σταφίδες μαύρες 150 γρ
Προτιμώ την τραγανή granola που κρατάει σε κομμάτια τα οποία δεν διαλύονται όταν τα περιχύνω με γάλα αλλά απ’ την άλλη δεν θέλω να είναι και πολύ σκληρή. Εκτός από την υφή της, η γεύση της είναι επίσης εξαιρετική. Γήινη, αρωματική, γλυκιά αλλά όχι πολύ καθώς δεν περιέχει ζάχαρη αλλά σιρόπι αγαύης. Δεν περιέχει γλουτένη, καθώς το κύριο υλικό είναι οι νιφάδες φαγόπυρου του οποίου τη γεύση λατρεύω κι η απαλή του πικράδα εξισορροπείται από τα φουντούκια, τις σταφίδες και τους διάφορους σπόρους.
Διάβασε τη συνταγή στο greekmylittleexpatkitchen.blogspot.com