159
Το γουακαμόλε όλο και περισσότερο το ακούω να συζητιέται, με το αβοκάντο εντελώς μέσα στη διατροφική μόδα και καθώς έχουμε πια εξοικειωθεί με το Μεξικάνικο φαγητό. Η αλήθεια είναι ότι το γκουακαμόλε έχει κάπως ξεφύγει απ’ τα συνήθως στενά όρια του Μεξικάνικου έθνικ και έχει γίνει πιο mainstream στην Ελλάδα, τουλάχιστον στην εστίαση και ειδικά σε πιο νεανικά και χαλαρά στέκια, συνοδεύοντας ποτά ή ως ορεκτικό. Στο σπίτι όμως οι περισσότεροι δεν έχουν συνηθίσει να φτιάχνουν ακόμη γκουακαμόλε.
Έτσι προέκυψε η ιδέα να μοιραστούμε την κίλερ συνταγή μας, αυτή που κάνουμε σπίτι μας τα τελευταία χρόνια, σίγουρα όταν κάνουμε βραδιές Μεξικάνικου φαγητού που λατρεύουν οι κόρες μου, αλλά και συχνά όταν καλούμε κόσμο για κοκτέιλ με κάποια σνακ και ντιπς, ειδικά το καλοκαίρι. Γιατί πάνω απ’ όλα το γκουακαμόλε είναι ένα γευστικό, θρεπτικό και δροσερό ντιπ, που γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα!
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr