by admin

Γύρος από σπίτι

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Γύρος ονομάζεται το έδεσμα που αποτελείται από κομμάτια χοιρινού κρέατος από διάφορα μέρη του ζώου. Τον νοστιμότερο γύρο τον κάνει κρέας από το λαιμό του χοίρου. Ονομάζεται από την ελληνική γύρα ή αλλιώς περιστροφή που κάνει το κρέας στην κατακόρυφη μεταλλική σούβλα που περνιέται για να ψηθεί γύρω από τον άξονά της, με τη φωτιά στη μια πλευρά. Ο γύρος φτιάχνεται και με κιμά – όπως το γνωστό κεμπάπ – αλλά και με κρέας κοτόπουλου. Προσφέρεται τυλιγμένος σε πίτα (άζυμο ψωμί), αλλά και ως μερίδα. Σερβίρεται με διάφορες σαλάτες – χαρακτηριστικότερη το τζατζίκι – ντομάτα, κρεμμύδι και τηγανητές πατάτες.
Διάβασε τη συνταγή στο dawnskitchengr.wordpress.com
Κατηγορία: Κρέατα
Περισσότερες συνταγές: γύρος

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το dawnskitchengr.wordpress.com