47
Υλικά
- παντζάρια 2 τμχ
- ξινόμηλο 1 τμχ
- λευκό ξύδι 15 ml
- ελαιόλαδο 30 ml
- καρύδια 50 γρ
- στραγγιστό γιαούρτι 150 γρ
- δυόσμος 4 κλων
Η παντζαροσαλάτα είναι μια απ’ τις πιο γλυκές γευστικές αναμνήσεις που έχω απ’ τα τραπέζια της μάνας μου, όταν ήμουν έφηβος. Η μάνα μου σε γενικές γραμμές ενώ δεν είχε μαγειρικό ταλέντο ή ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μαγειρική, ήταν πραγματικά εξαιρετική στο να εκτελέσει καλές, φινετσάτες συνταγές που είτε κληρονόμησε απ’ τη γιαγιά, είτε βρήκε στη πορεία απ’ τις φίλες της, κάποιες εκ των οποίων ήταν πραγματικά μεγάλες μαγείρισσες. Μια σαλάτα απλή στην ετοιμασία και σύνθεση, που θα σας πάρει μια ώρα αν χρησιμοποιήσετε νωπά παντζάρια (υπάρχουν και προβρασμένα) απ’ την οποία εσείς θα απασχοληθείτε περί τα 10’-15’ μόνο. Θεωρείστε πάντως σίγουρο πως θα κλέψει την παράσταση στο τραπέζι, τόσο από εμφάνιση όσο και από γεύση.
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr