122
Υλικά
- φύλλο κρούστας 1 πκτ
- κρεμμύδια 4 τμχ
- ρεγκάτο 130 γρ
- καπνιστό χοιρινό 100 γρ
- μανιτάρια 450 γρ
- αυγά 2 τμχ
- μοσχοκάρυδο 0.33 κγ
- ελαιόλαδο 5 κσ
- ελαιόλαδο 60 γρ
- ανθρακούχο νερό 120 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κσ
Η κρεμμυδόπιτα αυτή, στη σύχρονη εκδοχή της βαφτίστηκε με ένα τέτοιο όνομα... κρεμμυδομανιταροζαμπονοτυρόπιτα κι απέκτησε κι άλλα υλικά... που την έκαναν πιο πολυεπίπεδη σαν γεύση, πιο σύνθετη αλλά εξίσου νόστιμη.
Η δεύτερη ιδιαιτερότητά της είναι στον χυλό που μουσκεύει το έτοιμο φύλλο και που του χαρίζει μια πολύ ιδιαίτερη υφή... την υφή του σπιτικού φύλλου.
Η δεύτερη ιδιαιτερότητά της είναι στον χυλό που μουσκεύει το έτοιμο φύλλο και που του χαρίζει μια πολύ ιδιαίτερη υφή... την υφή του σπιτικού φύλλου.
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com