224
Υλικά
- βούτυρο 225 γρ
- ζάχαρη άχνη 225 γρ
- αυγά 4 τμχ
- φαρίνα 250 γρ
- μπέκιν πάουντερ 5 γρ
- ρούμι 25 γρ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- κακάο 15 γρ
- γάλα 5 γρ
- πορτοκάλι 1 τμχ
...Οταν μιλάμε γιά κέϊκ μαρμπρέ, εννοούμε ένα δίχρωμο κέϊκ, όπου το ένα χρώμα, συνήθως το πιό σκούρο, δημιουργεί "νερά" μέσα στο άλλο, όπως αυτά του μαρμάρου. Το μαρμπρέ είναι ίσως από τα πιό κλασσικά κέϊκ...Μέχρι που βρήκα την συνταγή γιά το πιό μπανάλ plum cake βανίλια - κακάο του Luca Montersino από το βιβλίο του Croissant e Biscotti. Δεν έχω λόγια γι' αυτήν την τέλεια συνταγή...Το κέϊκ ψήνεται τέλεια και λιώνει στο στόμα, ενώ διατηρείται μαλακό, χωρίς να ξεραίνεται και να μπαγιατίαζει, γιά τουλάχιστον 1 εβδομάδα. Οπως έχω εξηγήσει και σε άλλες αναρτήσεις, οι ιταλοί όταν λένε πλαμ-κέϊκ, εννοούν ένα κλασσικό κέϊκ ψημένο σε μακρόστενη φόρμα..
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com