133
Η κις (quiche) είναι μια αλμυρή τάρτα Γαλλικής γαστρονομικής προέλευσης, που περιέχει οπωσδήποτε τυρί, αυγά, γάλα ή κρέμα που δένουν στο φούρνο πάνω σε προψημένη βάση από ζύμη, έχει ως πρωταγωνιστικά υλικά, λαχανικά, κρεατικά ή θαλασσινά και μπορεί να σερβιριστεί κρύα ή ζεστή. Είναι ιδανικό πρώτο πιάτο αλλά αποτελεί και ένα ελαφρύ, νόστιμο γεύμα, με την έμφαση στο νόστιμο γεύμα και όχι τόσο στο ελαφρύ, θα έλεγα.
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr