Υλικά
- πατάτες 500 γρ
- αντζούγιες 4 τμχ
- κάππαρη 30 γρ
- πιπεριές τουρσί 2 τμχ
- αγγουράκι τουρσί 3 τμχ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 4 τμχ
- σέλερι 1 τμχ
- αυγά βραστά 2 τμχ
- ελαιόλαδο 5 κσ
- ξύδι 2 κσ
Η ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ PELLEGRINO ARTUSIΟ Pellegrino Artusi (1820-1911), τον οποίο έχω αναφέρει αρκετές φορές σε αναρτήσεις μου, έμεινε στην ιστορία της ιταλικής γαστρονομίας, ως ο συγγραφέας του πιό γνωστού και πλήρους εγχειριδίου της ιταλικής κουζίνας. Σπούδασε φαρμακοποιός, σνεχίζοντας την οικγενειακή παράδοση, αλλά αγάπησε και την κλασσική ιταλική λογοτεχνία. Οταν βγήκε στην σύνταξη, ασχολήθηκε με την συγγραφή λογοτεχνικών έργων αλλά και συνταγών μαγειρικής. Ετσι προέκυψε και το μνημειώδες έργο του La scienza in cucina e l'arte di mangiar bene, δηλαδή "Η επιστήμη της κουζίνας και η τέχνη να τ
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com