92
Υλικά
- μελιτζάνες φλάσκες 8 τμχ
- κρεμμύδια 4 τμχ
- σκόρδο 4 σκελ
- ντομάτα 4 τμχ
- ελαιόλαδο 4 κσ
- ζάχαρη 1 κγ
- πάπρικα 1 κγ
- μαύρο πιπέρι 0.5 κγ
- μοσχοκάρυδο 2 πρέζα/ες
- μπαχάρι 1 πρέζα/ες
- χυμός ντομάτας 1 φλ
- αλάτι 1 κγ
- μαϊντανός 0.5 φλ
Ακόμη μία συνταγή με μελιτζάνες, πολύ αγαπημένη, από αυτές που παρ' όλο φτιάχνω συχνά, δεν έτυχε να την καταγράψω και να την παρουσιάσω στο laboratorio. Ιμάμ μπαϊλντί λοιπόν, μια συνταγή, όπως υποδηλώνει το όνομα της, με προέλευση από την τουρκική κουζίνα (İmam bayıldı)...Το μυστικό για το ιμάμ μπαϊλντί, είναι τα ωραία φρέσκα λαχανικά στην εποχή τους, το μπόλικο σκορδάκι και το μπόλικο, καλό λαδάκι.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com