Υλικά
- τσακώνικες μελιτζάνες 8 τμχ
- κρεμμύδια 5 τμχ
- μαϊντανός 4 κσ
- ντομάτα 250 γρ
- ντοματοπολτός 3 κσ
- γραβιέρα Κρήτης 70 γρ
- κασέρι 70 γρ
- τυρί φέτα 70 γρ
- ζάχαρη 1 κσ
- ελαιόλαδο 200 ml
- ελαιόλαδο 200 ml
- σκόρδο 2 σκελ
Το Ιμάμ Μπαϊλντί είναι για μένα “το πιο καλοκαιρινό λαδερό” της παραδοσιακής κουζίνας μας. Πιο πολύ κι’ απ τα γεμιστά. Με βάση τη γλυκόπικρη νοστιμιά της τσακώνικης μελιτζάνας στην εποχή της, που δένει με την αυθάδη τσαχπινιά του κρεμμυδιού και συμπλήρωμα τους οικείους γευστικούς τόνους από ντομάτα, μαϊντανό και τυρί, σε μια σύνθεση με καταλύτη το ελαιόλαδο, πιο μεσογειακό πιάτο απτο Ιμάμ, δεν γίνεται!
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr