324
Υλικά
- κανελόνια 24 τμχ
- γκράνα 4 κσ
- σπανάκι 600 γρ
- ρικότα 300 γρ
- ανθότυρο 300 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- κουκουνάρι 30 γρ
- γκράνα 1 κσ
- ελαιόλαδο 50 ml
- κιμάς μοσχαρίσιος 450 γρ
- σέλερι 1 κλων
- καρότο 1 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- ζωμός βοδινού 250 ml
- ντομάτα 250 ml
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
Δύο συνταγές σε μια, λοιπόν, γνήσια Ιταλικές και οι δύο: Η πρώτη, με σάλτσα κιμά Μπολονέζ (cannelloni alla bolognese), μπορεί να γίνει με διαφορετικές σάλτσες κιμά, από τη γνωστή συνταγή μου για αργομαγειρεμένο ραγού, ως την γρήγορη εκδοχή που γράφω πιο κάτω. Η δεύτερη, με σπανάκι και ρικότα (cannelloni con spinaci e ricotta), θέλει μια απλή διαδικασία ετοιμασίας στην οποία συστήνω να χρησιμοποιήσετε, το κατεψυγμένο ψιλοκομμένο σπανάκι του Μπάρμπα Στάθη, που θα λειτουργήσει τέλεια από πλευράς γεύσης και υφής.
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr