86
Υλικά
- καρύδια 200 γρ
- κουκουνάρι 25 γρ
- κρίθινο παξιμάδι 50 γρ
- γάλα 200 ml
- παρμεζάνα 35 γρ
- σκόρδο 1 σκελ
- ελαιόλαδο 90 ml
- μαντζουράνα 1 κλων
Τα ζυμαρικά με πέστο ξηρών καρπών τα πρωτοδοκίμασα σε μια τρατορία στη Ρώμη πριν 30 χρόνια και θυμάμαι πως έμεινα κάγκελο, τόσο με την ιδέα που δεν την είχα ξανακούσει, οπότε μου προκάλεσε ικανή περιέργεια ωστε να τα παραγγείλω τελικά, αλλά και με τη γεύση και υφή, όταν ήρθαν στο πιάτο μου. Αυτά τα πιάτα με πέστο ξηρών καρπών, εκφράζουν όλη τη μαγεία της εφευρετικότητας των Ιταλών καθώς με απλά, βατά υλικά που δένουν αναπάντεχα με ζυμαρικά, δημιουργούν πιάτα ευφάνταστα και συναρπαστικά.
Τα σπαγκετόνι με πέστο καρυδιού είναι ένα πιάτο που ταιριάζει απόλυτα στην διάθεση της εποχής, καθώς είναι θρεπτικό, φθινοπωρινό και ταυτόχρονα μεταφέρει συναισθηματικά κάτι το εορταστικό, κάτι το πιο εκλεπτυσμένο, μόνο και μόνο απ’ το άκουσμα των καρυδιών στη σύνθεση! Και παρόλο που εμφανισιακά το πιάτο είναι μάλλον υποτονικό μια και έχει χλωμά χρώματα σε μεσαίες τονικότητες, με αποτέλεσμα να μη ξεχωρίζει στο μάτι, όταν το δοκιμάσει κανείς -ειδικά ανυποψίαστος- μένει έκθαμβος από την απόλαυση που προσφέρει.
Τα σπαγκετόνι με πέστο καρυδιού είναι ένα πιάτο που ταιριάζει απόλυτα στην διάθεση της εποχής, καθώς είναι θρεπτικό, φθινοπωρινό και ταυτόχρονα μεταφέρει συναισθηματικά κάτι το εορταστικό, κάτι το πιο εκλεπτυσμένο, μόνο και μόνο απ’ το άκουσμα των καρυδιών στη σύνθεση! Και παρόλο που εμφανισιακά το πιάτο είναι μάλλον υποτονικό μια και έχει χλωμά χρώματα σε μεσαίες τονικότητες, με αποτέλεσμα να μη ξεχωρίζει στο μάτι, όταν το δοκιμάσει κανείς -ειδικά ανυποψίαστος- μένει έκθαμβος από την απόλαυση που προσφέρει.
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr