181
Υλικά
- ντομάτα 1 κιλ
- αυγά 6 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- πιπεριές πράσινες 1 τμχ
- πιπεριές κόκκινες 1 τμχ
- πατάτες τηγανητές -
- θυμάρι -
- ρίγανη -
- μαντζουράνα -
- ζάχαρη 1 κγ
- αλάτι -
- άσπρο πιπέρι -
- πιπέρι -
- πάπρικα γλυκιά -
- ελαιόλαδο -
- τσαλαφούτι 150 γρ
Παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα,έχει μορφή κρεμώδη και υπόξινη,αλλά όχι αλμυρή γεύση.Φανταστείτε κάτι βελουδένιο όπως το γαλοτύρι,μα με την αψάδα που έχει το κατίκι.Του πάνε οι σαλάτες,τα φρυγανισμένα ψωμιά και γίνεται βάση σε ωραίες σάλτσες για λαχανικά,αλλά και φαγητό.Οι αγαπώντες τη φέτα και το γιαούρτι είναι βέβαιο οτι θα το λατρέψουν....Η επιτυχία του είναι το άφθονο λαδάκι στη σάλτσα του και η υπόξινη γεύση της ντομάτας,η
Διάβασε τη συνταγή στο cookthebook.blogspot.com