25
Υλικά
- καλαμάρια 350 γρ
- κριθαράκι 200 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 1 τμχ
- σκόρδο 3 σκελ
- σέλινο 1 χούφτ
- τζίντζερ 1 τμχ
- κουρκουμάς 1 κγ
- κύμινο 1 κγ
- λευκό κρασί 0.5 φλ
- ανθότυρο 75 γρ
Πάω που λέτε τις προάλλες στον ψαρά και βλέπω κάτι υπέροχα ολόφρεσκα καλαμαράκια! Είχα καιρό να φάω καλαμαράκια και μάλιστα το πρώτο φαγητό που μου ήρθε στο μυαλό ήταν τα τηγανιτά (επειδή ούτε τηγανιτά τρώω συχνά)! Τέλος πάντων, τα αγοράζω, με σκοπό να τα φάω τηγανιτά. Έλα όμως που μόλις μπήκα στην κουζίνα να τα μαγειρέψω είδα το κριθαράκι στη γωνία του ντουλαπιού να μου κλείνει το μάτι! Ως λάτρης των ζυμαρικών δε μπόρεσα να αντισταθώ κι έτσι τα καλαμαράκια μεταμορφώθηκαν σε γιουβέτσι, το οποίο φρόντισα να το εμπλουτίσω με κρέμα ανθότυρου.
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com