250
Υλικά
Κάθε χρόνο όταν στολίζω το χριστουγεννιάτικο δέντρο θέλω να φτιάχνω κι ένα γλυκάκι έτσι για το καλό! Φέτος λοιπόν αποφάσισα να φτιάξω καριόκες και γιατί αρέσουν σε όλους μας ,αλλά ,και γιατί η συγκεκριμένη συνταγή είναι νηστίσιμη και μπορούν να φάνε κι όσοι νηστεύουν ένα κομματάκι για να γλυκαθούν. Λίγες λεπτομέριες για τη συνταγή: Πρώτον, μου αρέσει το καρύδι να μην είναι τελείως τριμμένο. Δεύτερον, εγώ όταν δεν έχω κονιάκ βάζω κάποιο άλλο αλκοολούχο ποτό ( συνήθως βάζω ουίσκι απλά βάζω λιγότερη ποσότητα απο αυτή που θα έβαζα αν είχα κονιάκ). Τρίτον, μπορείτε εκτός απο κουβερτούρα να καλύψετε τις καριόκες και με λευκή σοκολάτα αλλά και πάνω σε κάθε καριόκα να βάλετε ένα καρυδάκι για διακοσμητικό. Τέταρτον, μπορείτε να φτιάξετε κι απλά μπαλάκια με τη ζύμη και να τα βουτύξετε μέσα στη κουβερτούρα (έχω ανεβάσει και μια φωτογραφία για να δείτε πως τα έκανα). Πέμπτον, αν θέλετε μπορείτε να βάλετε λιγότερη κανέλα απο μισό κουταλάκι του γλυκού. Καλή επιτυχία σε όποιον δοκιμάσει τη συνταγή....
Διάβασε τη συνταγή στο cookpad.com