198
Υλικά
- μπέϊκον 100 γρ
- βούτυρο 40 γρ
- κρεμμύδια 500 γρ
- καστανή ζάχαρη 1 κσ
- μοσχάρι 1 κιλ
- αλεύρι 40 γρ
- αλάτι 0.5 κγ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- ξύδι από κόκκινο κρασί 30 ml
- μαύρη μπύρα 500 ml
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- θυμάρι 2 κλων
- ψωμί 4 φέτ
- μουστάρδα 3 κσ
Η καρμπονάντ φλαμάντ (carbonade flamande ή à la flamande) είναι ένα παραδοσιακό πιάτο, με βάση το κρέας, αρχικά αγριογούρουνο αλλά σήμερα έχει επικρατήσει το μοσχάρι, τα κρεμμύδια και την σκούρη μπύρα. Η ονομασία carbonade, προέκυψε μάλλον από την "καρβουνιασμένη" όψη της, καθώς το κρέας και η σάλτσα του παίρνουν σκούρο χρώμα, τόσο απο την μπύρα, τα καραμελλωμένα με σκούρη ζάχαρη κρεμμύδια, αλλά και από το πολύωρο μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com