87
Υλικά
- κατσικίσιο μπούτι 2 κιλ
- λευκό κρασί 700 ml
- ζωμός κοτόπουλο 500 ml
- αντζούγιες 6 τμχ
- ελαιόλαδο 70 ml
- κρεμμύδια 2 τμχ
- καρότο 20 τμχ
- κρεμμυδάκια στιφάδου 40 γρ
- πράσινες ελιές 60 γρ
- κάπαρη 3 κσ
- σκόρδο 3 σκελ
- δαφνόφυλλα 4 φύλλα
- θυμάρι 1 κσ
- βούτυρο 60 γρ
- αλεύρι 30 γρ
- πατάτες 350 γρ
Η ιδέα για την συνταγή Μεσογειακό κατσικάκι με λευκό κρασί, κάπαρη, ελιές και κοκκάρια, μου ήρθε λίγες μέρες πριν τον περσινό δεκαπενταύγουστο, όταν ήθελα να εμπλουτίσω το μενού του εστιατορίου στην Τήνο με κάτι γιορτινό και εκλεκτό για καλοφαγάδες. Κάτι που να είχε παραδοσιακές αναφορές μεν, να εκμεταλλεύεται την εκπληκτική πρώτη ύλη της Τήνου στα αιγοπρόβεια, αλλά ταυτόχρονα να είναι πρωτότυπο ως πρόταση και άρα αναπάντεχο για το νησί. Η συνταγή μου σημειώνω ότι βασίζεται σε προσαρμογή και απλοποίηση μιας Γαλλικής συνταγής της Provence για βοδινό αλ’ Arlésienne την οποία έχω γράψει πριν χρόνια, εδώ. Γιατί στη μαγειρική σπάνια υπάρχει...
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr