163
Υλικά
- κατσικάκι 1 κιλ
- μπούτι 1 κιλ
- ραδίκια 1.5 κιλ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 1 μάτσο/α
- καυκαλήθρες 1 μάτσο/α
- μυρώνια 1 μάτσο/α
- άνηθος 0.5 ματσ.
- πράσα 2 τμχ
- ελαιόλαδο 150 ml
- αυγά 2 τμχ
Το αρνάκι ή κατσικάκι φρικασέ είναι ένα αγαπημένο Κυριακάτικο πιάτο...Η σάλτα του ενισχύεται με αυγολέμονο που απογειώνει το πιάτο. Σε αρκετές όμως περιοχές της χώρας μας στο φρικασέ χρησιμοποιούνται και άγρια χόρτα, πικρά ή γλυκά, και όχι άδικα...Χαρίζουν εξαιρετικό άρωμα και γεύση στο πιάτο. Σε άλλες πάλι περιοχές τολμούν να προσθέτουν και άγρια χόρτα που συνήθως τα τρώμε βραστά, όπως ασκολύμπρους και άγρια ραδίκια...Σας τα προτείνω, εάν σας αρέσουν τα ραδίκια του βουνού και τα φαγητά με την ξεχωριστή γεύση, έστω και υπόπικρη...
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com