247
Υλικά
- κατσίκι 1.5 κιλ
- πατάτες 0.5 κιλ
- γλυκοπατάτα 0.5 κιλ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 8 σκελ
- φινόκιο 0.5 τμχ
- κόκκινο κρασί 1 φλ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- αστεροειδής γλυκάνισος 2 τμχ
- ντομάτα 500 γρ
- πετιμέζι 2 κσ
- άνηθος 0.5 χούφτ
- μαϊντανός 0.5 χούφτ
Ο όρος «καπαμάς» είναι τούρκικης προέλευσης και αναφέρεται σε ένα φαγητό το οποίο μαγειρεύεται στην κατσαρόλα με κλειστό το καπάκι συνήθως με ντομάτα και αρνίσιο ή μοσχαρίσιο κρέας. Πολύ συχνά το κρέας συνδυάζεται με πατάτες. Κυριακή, λοιπόν, σήμερα και το καθιερωμένο Κυριακάτικο γεύμα μας ήταν αυτή τη φορά μια εκδοχή του καπαμά με κατσίκι! Σίγουρα τη γεύση του τη γνωρίζετε πολύ καλά, αφού σε όλα τα ελληνικά σπίτια μαγειρεύουν τουλάχιστον μία εκδοχή του καπαμά. Εγώ χρησιμοποιώ και γλυκοπατάτες, πετιμέζι και διάφορα μυρωδικά που τον κάνουν λίγο πιο ιδιαίτερο, αλλά αφήνουν όλη τη γεύση...
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com