207
Την πρώτη χρονιά που δεν έτρωγα κρέας, έκανα αρκετά cheat days (νομίζω 3 ή 4), όλα με κεφτεδάκια. Η απόφαση μου με έκανε να νιώσω υπέροχα! Το κεφτεδάκι όμως συνέχισε να στιφοργυρνάει στο μυαλό μου και μου καρφώθηκε η ιδέα να φτιάξω τον χορτοφαγικό εκείνον κεφτέ που θα με ικανοποιήσει τόσο, ώστε να μην χρειαστεί να σκεφτώ καν το ενδεχόμενο “να κάνω μία εξαίρεση”. Έβρασα & πολτοποίησα φακές, έτριψα καρότα, σόταρα κρεμμύδια και σκόρδα, αρωμάτισα με ρίγανη & μαϊντανό και έδωσα μπόλικη umami γεύση με σόγια και τοματοπελτέ. Για να δέσω το μείγμα μου μούλιασα λιναρόσπορο σε νερό αντί για αυγό και ανακάτεψα όλο το μείγμα με νιφάδες βρώμης Quaker και έψησα τα κεφτεδάκια μου στον φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. Για να τα συνοδεύσω, έφτιαξα μια γρήγορη, ξιδάτη σος πιπεριάς και τα ελάχιστα που περίσσεψαν τα έφαγα την επόμενη μέρα με πουρέ.
Διάβασε τη συνταγή στο www.madameginger.com