67
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 500 γρ
- ψωμί του τόστ 4 φέτ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- κεφαλοτύρι 2 κσ
- πεκορίνο 2 κσ
- γάλα 5 κσ
- κέτσαπ 1 κσ
- ντοματοπελτές 1 κσ
- σκόρδο σε σκόνη 1 πρέζα/ες
- ζάχαρη 0.5 κγ
- ρίγανη 1 κγ
- κύμινο 1 πρέζα/ες
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα/ες
- κανέλα κγ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- κρέμα γάλακτος 250 ml
- κεφαλοτύρι 200 γρ
- πεκορίνο 200 γρ
- μανιτάρια 250 γρ
- ρίγανη 1 πρέζα/ες
- ροζ πιπέρι κγ
- αλεύρι γρ
- ελαιόλαδο -
- μαϊντανός -
Μικρά λαχταριστά μπαλάκια από κιμά...μοσχοβολιστά μικροσκοπικά κεφτεδάκια που ξαπλωμένα νωχελικά επάνω σε ένα μαλακό στρώμα από κάτασπρα σπαγγέτι σκεπάζονται από ένα βελούδινο πάπλωμα λευκής κρέμας γάλακτος και τυριού. Τον ξέφρενο χορό τους ακολουθούν τα μανιτάρια και ομορφαίνουν οι ροζ, ολοστρόγγυλοι κόκκοι αρωματικού πιπεριού... Μια γεύση υπέροχη που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο! Μια γεύση εύκολη, προσιτή που όμως χαράζεται στη γευστική μας μνήμη και δεν μας αφήνει να την ξεχάσουμε....
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com