71
Υλικά
- κιμάς 0.5 κιλ
- αυγά 2 τμχ
- γάλα 150 ml
- ψωμί 2 φέτ
- σκόρδο 1 σκελ
- κανέλα 0.25 κγ
- γαρύφαλλο 0.25 κγ
- μοσχοκάρυδο 0.25 κγ
- μπέκιν πάουντερ 1.5 κγ
- αλάτι 1 κγ
- σάλτσα μπάρμπεκιου 2.5 φλ
Τα μικρά κεφτεδάκια κοκτέιλ είναι μαλακές, κρεάτινες, μυρωδάτες μπουκιές, γυαλισμένες από την γλυκοπικάντικη σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου. Είναι πολύ-πολύ αφράτα, ζουμερά και ελκυστικά μελαψά σαν σοκολατάκια. Τα βλέπεις μινιόν, τρυφερά, αδύναμα αλλά καθώς λιώνουν στο στόμα, αλυσιδωτές εκρήξεις απελευθερώνουν ένα-ένα τα επιμέρους γευστικά στοιχεία, στήνοντας πανηγύρι από αρώματα και δελεαστική γλύκα. Umami.
Προετοιμάζονται εύκολα, γρήγορα, βολικά νωρίτερα για λίγους ή πολλούς. Τρώγονται ζεστά ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος τους θερμούς μήνες. Συνοδεύουν δε το ίδιο καλά ένα παγωμένο απεριτίφ κοκτέιλ, ούζο ή ένα κρασί.
Προετοιμάζονται εύκολα, γρήγορα, βολικά νωρίτερα για λίγους ή πολλούς. Τρώγονται ζεστά ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος τους θερμούς μήνες. Συνοδεύουν δε το ίδιο καλά ένα παγωμένο απεριτίφ κοκτέιλ, ούζο ή ένα κρασί.
Διάβασε τη συνταγή στο www.pandespani.com