98
Υλικά
- κιμάς αρνίσιος 500 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- νιφάδες βρώμης 0.5 φλ
- κύμινο 1 κγ
- πάπρικα 1 κγ
- πιπέρι 0.25 κγ
- χυμός λεμονιού 1 κσ
- μαϊντανός 0.5 χούφτ
- κόλιαντρο 0.5 χούφτ
- αλάτι -
- ελαιόλαδο -
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- ντομάτα 500 γρ
- πιπέρι καγιέν 0.25 κγ
- κύμινο 0.5 κγ
- πάπρικα 1 κγ
- αλάτι -
- ζάχαρη -
- ελαιόλαδο -
- μαϊντανός 0.5 χούφτ
- κόλιαντρο 0.5 κγ
- αυγά 3 τμχ
Τη σημερινή συνταγή την είχαμε σταμπάρει εδώ και καιρό και θέλαμε να τη δοκιμάσουμε οπωσδήποτε! Πρόκειται για μια συνταγή από το Μαρόκο που κανονικά μαγειρεύεται στον ειδικό φούρνο τατζίν (σήμα κατατεθέν της μαροκινής κουζίνας). Όμως στο σπίτι που δε διαθέτουμε τατζίν, αναλόγως τη συνταγή χρησιμοποιούμε κατσαρόλα ή γάστρα. Τα κεφτεδάκια που φτιάξαμε σήμερα τα φτιάξαμε σε wok με καπάκι (!), όμως εσείς θα χρησιμοποιήσετε κανονική κατσαρόλα. Δεν υπάρχει καμιά διαφορά... εκτός και έχετε τατζίν! Η συνταγή είναι σχεδόν ίδια με τα δικά μας σμυρνέικα σουτζουκάκια...
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com