60
Υλικά
- αλεύρι 300 γρ
- λάδι 120 γρ
- ζάχαρη 150 γρ
- στέβια 150 γρ
- κολοκύθα 430 γρ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- γιαούρτι 2 κσ
- αυγά 2 τμχ
- μαγειρική σόδα 2 κγ
- κανέλα 1 κγ
- τζίντζερ 1 κγ
- γαρύφαλλο 0.5 κγ
- ξηροί καρποί 160 γρ
- ξερά φρούτα 160 γρ
- ζάχαρη άχνη 5 κσ
- χυμός πορτοκαλιού 3 κσ
Με βάση την κίτρινη κολοκύθα και με αρωματικά μπαχαρικά δημιουργούμε ένα πολύ αρωματικό, πολύ αφράτο και υγιεινό κέικ με στέβια.Η προσθήκη του πουρέ κολοκύθας κρατά το κέικ ζουμερό και συμπαγές, αφράτο και σταθερό χωρίς να πέφτει ψίχουλο κάτω. Τα ψίχουλα που βλέπουμε σε κάποιες φωτογραφίες είναι γιατί ήταν ζεστό ακόμα όταν κόπηκε, δεν το αφήσαμε να κρυώσει καλά να σταθεροποιηθεί. Δικό σας!
Διάβασε τη συνταγή στο www.kitchenstori.es