77
Υλικά
- φαρίνα 300 γρ
- φυτικό γάλα 120 γρ
- χυμός λεμονιού 40 γρ
- ηλιέλαιο 60 γρ
- ζάχαρη 200 γρ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- φιστίκι Αιγίνης 70 γρ
- ζάχαρη 50 γρ
- χυμός λεμονιού 5 γρ
υτίσουμε με φιστίκι Αιγίνης (υπέροχο, αλλά ακριβό το άτιμο) και να το περιχύσουμε με ένα ελαφρύ σιροπάκι. (μπορείτε άνετα να το παραλείψετε). Το κέικ είναι νηστίσιμο, ελαφρύ, αφράτο παρ’όλο που δεν έχει αυγά και βούτυρο, λεμονάτο χωρίς να είναι ξινό και γλυκό όσο χρειάζεται. Το φτιάξαμε σε τσέρκι αντί για φόρμα και βγήκε πολύ ευπαρουσίαστο. Φουσκωτό και μπαμπάτσικο! Πρέπει να το δοκιμάσετε κι εσείς αυτό το vegan κέικ λεμονιού! Είμαι σίγουρη πως θα σας αρέσει! Εδώ άρεσε και στην μανούλα μου που δεν αγαπά τα κέικ!
Διάβασε τη συνταγή στο theveggiesisters.gr