49
Υλικά
- βούτυρο 230 γρ
- ζάχαρη 450 γρ
- αυγά 6 τμχ
- χυμός λεμονιού 5 κσ
- ξύσμα λεμονιού 1 κσ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γρ
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- μαγειρική σόδα 0.5 κγ
- αλάτι 0.25 κγ
- γιαούρτι 300 γρ
- γιαούρτι 30 γρ
- βούτυρο 15 γρ
- ζάχαρη άχνη 200 γρ
- χυμός λεμονιού 3 κγ
- ξύσμα λεμονιού 1 κγ
For English, scroll down
Άλλο ένα κέικ λεμονιού θα μου πείτε; Τί το ιδιαίτερο έχει; Τίποτα θα πω εγώ αλλά είναι τόσο ζουμερό και τόσο νόστιμο που δε θα μπορούσα να μη το βάλω. Θα πρέπει να πω ότι είναι από ένα περιοδικό του 2003, είναι λοιπόν από αυτά τα κέικ που έχουν από όλα πολύ. Μου έκανε εντύπωση πόση ζάχαρη είχε, φυσικά τη λιγόστεψα αλλά μπορώ να πω ότι όταν το έφτιαξα, ανακάλυψα ότι θα μπορούσε να είχε λίγη ζαχαρίτσα παραπάνω, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έτσι δεν είναι τέλειο.
Άλλο ένα κέικ λεμονιού θα μου πείτε; Τί το ιδιαίτερο έχει; Τίποτα θα πω εγώ αλλά είναι τόσο ζουμερό και τόσο νόστιμο που δε θα μπορούσα να μη το βάλω. Θα πρέπει να πω ότι είναι από ένα περιοδικό του 2003, είναι λοιπόν από αυτά τα κέικ που έχουν από όλα πολύ. Μου έκανε εντύπωση πόση ζάχαρη είχε, φυσικά τη λιγόστεψα αλλά μπορώ να πω ότι όταν το έφτιαξα, ανακάλυψα ότι θα μπορούσε να είχε λίγη ζαχαρίτσα παραπάνω, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έτσι δεν είναι τέλειο.
Διάβασε τη συνταγή στο cookandfeed.blogspot.com