120
Υλικά
- αραβοσιτέλαιο 220 ml
- αυγά 5 τμχ
- ζάχαρη 250 γρ
- εκχύλισμα βανίλιας 2 κγ
- φαρίνα 350 γρ
- βερίκοκο 1 κιλ
- μαρμελάδα βερίκοκο 200 γρ
Όταν έφτιαξα το "Κέικ με δαμάσκηνα" της Sitronella ενθουσιάστηκα από το αποτέλεσμα του γλυκόξινου αυτού κέικ. Ήταν ζουμερό και αφράτο! Εγώ το έφτιαξα με βερίκοκα και όταν θέλησα να το επαναλάβω μετά από μερικές ημέρες (τρεις για την ακρίβεια, το εξαφανίσαμε!) δεν είχα βασικά υλικά. Αντικατέστησα λοιπόν το βούτυρο με αραβοσιτέλαιο (το βούτυρο βέβαια του δίνει άλλο άρωμα) και το αλεύρι με φαρίνα, πρόσθεσα άρωμα βανίλιας και γλάσο μαρμελάδας βερίκοκο και ιδού...
Διάβασε τη συνταγή στο cookpad.com