177
Υλικά
- φιστίκι Αιγίνης 100 γρ
- αμύγδαλα 55 γρ
- αλεύρι από φαγόπυρο 55 γρ
- μπέκιν πάουντερ 0.75 κγ
- αυγά 3 τμχ
- μαύρη ζάχαρη 100 γρ
- λεμόνι 1 τμχ
- μέλι 100 ml
- βανίλιες 4 τμχ
Αυτό το κέικ που κάθε άλλο παρά κοινό είναι σε γεύση αλλά και σε υφή. Φτιαγμένο με αλεύρι φαγόπυρου, τριμμένα φυστίκια Αιγίνης κι αμύγδαλο, με μαύρη μαλακιά ζάχαρη και μέλι, με λεμόνι και φρέσκα δαμάσκηνα. Ελαφρύ, αεράτο, αφράτο και υγρό με κριτσανιστή υφή απ’ τους ξηρούς καρπούς και με μαλακά, ζουμερά δαμάσκηνα στην κορυφή.
Διάβασε τη συνταγή στο greekmylittleexpatkitchen.blogspot.com