18
Υλικά
- πορτοκάλι 3 τμχ
- ελαιόλαδο 225 ml
- ζάχαρη 400 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 370 γρ
- αμύγδαλα 130 γρ
- αυγά 5 τμχ
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- μαχλέπι 1 κγ
- κανέλα 0.5 κγ
- κουβερτούρα 150 γρ
- κρέμα γάλακτος 110 γρ
- μέλι 1 κγ
Πορτοκάλι και σοκολάτα είναι άχαστος συνδυασμός! Τί λέξεις καινούριες κάνουν την εμφάνισή τους και πόσες λέξεις «διαμάντια» παύουν να χρησιμοποιούνται, μένουν στα αζήτητα και τέλος ξεχνιούνται. Το κέικ αυτό έχει πορτοκάλι αλλά όχι ξύσμα όπως συνήθως χρησιμοποιείται στα κέικ. Έξτρα υλικό, η σκόνη αμυγδάλου που κάνει τις μπουκιές μας πιο τραγανές, το αρωματικό μαχλέπι και η γήινη κανέλα. Το κέικ είναι από τα πολύ εύκολα που μπορεί κανείς να φτιάξει και είναι βασισμένο σε μια παλιά βασιλόπιτα του Στέλιου Παρλιάρου, με ορισμένες αλλαγές και προσθήκες.
Διάβασε τη συνταγή στο laxtaristessyntages.blogspot.com