126
Υλικά
- βούτυρο 230 γρ
- ζάχαρη καρύδας 170 γρ
- ακατέργαστη ζάχαρη 170 γρ
- ραβέντι 450 γρ
- αλεύρι σίκαλης 160 γρ
- αμύγδαλα 100 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- αλάτι 0.75 κγ
- πάστα βανίλιας 1 κγ
- αυγά 2 τμχ
- στραγγιστό γιαούρτι 90 γρ
- ακατέργαστη ζάχαρη 50 γρ
Το ραβέντι επέστρεψε! Το πρώτο πράγμα που έφτιαξα με το ραβέντι που βρήκα φέτος είναι αυτό το κέικ, με αμύγδαλο, αλεύρι σικάλεως και ζάχαρη καρύδας. Λατρεύω το αλεύρι σίκαλης όπως και την ζάχαρη καρύδας και τα χρησιμοποιιώ πολλές φορές αντί για άσπρο αλεύρι και ζάχαρη. Πρόκειται για ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό ιδανικό να συνοδεύσει τον απογευματινό καφέ, μαζί με λίγη σαντιγί στο πλάι, και ακόμα καλύτερο για μετά το κυρίως γεύμα της ημέρας, μαζί με μια μεγάλη μπάλα παγωτό βανίλια.
Διάβασε τη συνταγή στο greekmylittleexpatkitchen.blogspot.com