166
Υλικά
- φαρίνα 600 γρ
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- κανέλα 2 κγ
- σταφίδες 200 γρ
- κρόκοι 5 τμχ
- ασπράδι 5 τμχ
- γάλα εβαπορέ 1 κονσέρβα
- βούτυρο 2 κσ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- λάδι 100 ml
- καστανή ζάχαρη 200 γρ
Θα έχετε ήδη καταλάβει ότι αγαπάω πολύ τα κέικ! (μπα…. η ιδέα σας είναι!!!). Ο άντρας μου τα τρώει για πρωινό, εγώ τα τρώω μαζί με το τσάι μου και ο γιος μου τα τρώει… παντού και πάντα!!! (κάτι σαν τα ελαστικά Goodyear που είναι “παντός καιρού”!). Όποτε φτιάξω κέικ, ο άντρας μου προχωράει αμέσως στο σύνθημα «είναι κέικ γεωγραφίας;» (που είναι η μάνα όλων των κέικ!!!). Αν πω όχι, συνεχίζει με το παρασύνθημα «βουτιέται;» (γιατί κέικ που δεν βουτιέται κατατάσσεται αυτόματα στα δευτεροκλασάτα!). Τον γιο μου πάλι, δεν τον απασχολούν τέτοιες λεπτομέρειες! Μέχρι να ανοιγοκλείσω τα βλέφαρά μου, το κέικ βρίσκεται ήδη στη διαδικασία της χώνευσης!!!
Διάβασε τη συνταγή στο cookpad.com