281
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- αλάτι 1 τσιμπ
- ζάχαρη 100 γρ
- λοβός βανίλιας 1 τμχ
- εκχύλισμα βανίλιας 2 κγ
- βούτυρο 225 γρ
- ζαχαρούχο γάλα 240 γρ
- αυγά 3 τμχ
Ζαχαρούχο Γάλα είναι το κύριο συστατικό αυτού του κέικ ΑΛΛΆ τις εντυπώσεις κλέβει ο λοβός βανίλιας, ο οποίος χρησιμοποιείται ολόκληρος μα ψιλοκομμένος κι όχι μόνο τα εσωτερικά σποράκια του. Το κέικ βγαίνει σούπερ αρωματικό, σφριγηλό, μασίφ και ιδιαιτέρως απαλό και βουτυρένιο. Μέσα στην ψίχα του κρύβεται το μυστικό της γεύσης του, που είναι η παρουσία της βανίλιας.
Διάβασε τη συνταγή στο www.kitchenstori.es