39
Υλικά
- βούτυρο 110 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 270 γρ
- ζάχαρη 300 γρ
- αυγά 5 τμχ
- crème fraiche 120 γρ
- στραγγιστό γιαούρτι 60 γρ
- yuzu 120 ml
- ζάχαρη άχνη 1 κούπα/ες
- yuzu 2 τμχ
Πέρα από την σοκολάτα, η αγαπημένη μου γεύση για κέικ είναι τα εσπεριδοειδή. Τρανή απόδειξη οι ποικίλες συνταγές κέικ με εσπεριδοειδή που έχω μοιραστεί στο μπλογκ ανά τα χρόνια. Το υγρό και ζουμερό κέικ περγαμόντο, το κέικ λεμόνι με γλάσο μελιού, το σιροπιαστό κέικ με σανγκουίνι και σιμγδάλι, το κέικ με λεμόνι, πολέντα και γιαούρτι, και οι συνονόματές μου Μαντλέν με μέλι και λεμόνι. Μαζί με το υπέροχο άρωμά του, την οξύτητα και την απαλή γλύκα του, το yuzu χάρισε σε αυτό το κέικ εκπληκτική γεύση και άρωμα. Η συνταγή βγάζει δύο κέικ.
Διάβασε τη συνταγή στο greekmylittleexpatkitchen.blogspot.com